Klaipēdas sacensības

Brauciens uz sacensībām Klaipēdā beigu beigās iznāca tāds ģimenisks pasākums – Es, Meitiņš, Mazdēliņš un viņa Tētis. Protams izbraucām vēlāk nekā bija ieplānots, jo dažš labs gribēja par katru cenu ielikt uz Pļavas pirmo bruģakmeni, bet kur pirmais akmens, tur otrais un maisam gals vaļā… Īsāk aizrāvos ar to bruģēšanu… Pa ceļam vēl piesitās kaut kāds vadātājs – nez kāpēc pēkšņi jābrauc uz Klaipēdu caur Bausku… Gandrīz visu ceļu līdz Bauskai Tomtons mēģināja pierunāt labāk griezties apkārt un braukt caur Jelgavu, bet Lapsiņš bija nelokāms! Pie prāmja piebraucām, kad ņēma nost trapu, bet kaut kā tomēr iemanījāmies uzbraukt. Vecie jūras vilki tik acis nobolija. Uz salas pirmais trāpījās zaķis, pēc tam stirna ar baltu pēcpusi un viss beidzot samiegojusies komandante. Iekārtojāmies, mazais nedaudz pakašķējās, salīmēju bultām spārniņus un devāmies pie miera.

No rīta mani pamodināja šāvieni… Biju gandrīz 100% pārliecināts, ka nesapņoju, bet ja teiktu ka nekļuvu tramīgs – melotu! Šāva diezgan masīvi, pamatā ar automātiskajiem ieročiem, vidējām kārtām un pa vidam atsevišķiem savrupšāvieniem. Neviļus acerējos to apdauzīto brēviku un padomāju, ka tepat blakus ir robeža… Kad stāstu pārējiem par interesanto modinātāju, viņi tik tā smalkjūtīgi klusē… Izlikos neredzam Elīnas līdzjūtīgo skatienu – beidzot arī manam tētim sācies vecuma marasms…

Paēdām un dodamies uz piešaudi. Tik labi sen nebiju atpūties. Piešaude tikai 11:00!!! Iesākumā sajūtu nekādu, bet noslēdzošā sērija pirmajos 70m 10-nieka lielumā! Tikai diemžēl ne vidū… Lai nu kā, bet 313 punkti šī brīža trenētības pakāpei manuprāt ir gaužām neslikts rezultāts. Otro distanci sāku cerīgi ar 55 punktiem, bet tad atlidoja smagais kaujas helikopters un sāka šaut gan no ložmetēja, gan lielgabala. Cik varēja saprast arī no zemes viņam atbildēja ar automātisko uguni. Īsāk visiem visas bultas pa visu vairogu… Bet tas bija mans triumfa brīdis – es tak teicu, ka no rīta šāva!!! Izrādās pilsētā kaut kādi pilsētsvētki un ik pa brīdim dažādi kaujinieki rāda paraugdemonstrējumus. Bet agri no rīta bija vai nu mācības, vai ģenerālmēģinājums.

Elīna sacensību arī sāka cerīgi – gāja uz labu rezultātu, bet pēc 4.sērijas atnāca gribuļi un visām Elīnas cerībām pielika treknu punktu. Lai vai kā, bet Elīna vienalga ir atrāvusies par vairāk nekā 100 punktiem no visām sekotājām. Kaut kāds Lapsiņu sindroms plosās…

Lietuvieši ir lietuvieši un bez oriģinālām idejām nevar – tātad komandās būs divi sportisti, neatkarīgi no dzimuma un pirmajām sešām komandām pie rezultāta pieskaitīs veterānu punktus, kuri šaus no 20m, pie tam labākajai komandai pieskaitīs sliktāko rezultātu… Nu ko, noteikumi ir noteikumi, tad jau manīs, kas no tā visa sanāks…

Pēc pirmās dienas rezultātiem klubs HARMONIJA apbalvo labākos – Elīna ar 545 (289+256) punktiem saņem kausu, diplomu un medaļu. Man tas pats komplekts par 634 (313+321) punktiem. Rīt turnīrcīņas.

Vakarā bija diezgan iespaidīgs salūts un laikam tā iespaidā mazais Edmundiņš, nakts vidū, ieslēdza tauri. Domāju viesnīcā pamodās visi… Bet laiciņš šorīt jauks un Elīna smērē sviestmaizītes. Forši!!!

Tas ka leiši ir stipri turnīrcīņās bija skaidrs arī līdz šim, bet ka viņi jau ¼ daļturnīrā bliezīs pa dzelteno gan nebija ieplānots… Kaut kā ar mokām pirmo samazgāju 6:4, bet jau ½ fināla zaudēju nākamajam uzvarētājam ar shoot off, pēc tam vēl viens shoot off cīņā par 3 vietu (pie rezultāta 5:3 pretinieks ieliek 30). Šoreiz shoot offā gan es triumfēju.

Elīnas pretiniecēm nebija izredžu…

Mix teami arī tādi interesanti – divās komandās bija meitenes, pārējās sešās nē… Pieminēšanas vērta ir finālcīņa. Mēs ar Elīnu šaujam vienkārši izcili: 36+39+37=112, vēl nieka 33 un Apsīšu Jānis ar Aneti var tik atcerēties savus 144. Bet liktenis bija lēmis savādāk, gan vējelis, gan nervs un 29 punkti sērijā! Bet arī 141 ir vērā ņemams rezultāts! Leiši gan uz reiz pabrīdināja, lai nesapriecājas – vēl skaitīšot klāt veterānu rezultātus un tad jau redzēs kas vinnēs… Nu labi – redzēs!!!

Apbalvošanā viss bija kā nākas: Elīnai zelts individuāli, man bronza un mums abiem zelts komandā ar mūžīgo tiesnesi-svilpotāju kā sliktāko veterānu.

Pasākums izdevies!!!

Oficiālie rezultāti: Klaipedas_rezultātiKlaipedas_rezultāti_turniriRW, Klaipedas_rezultati_turniriRM, Klaipedas_rezultati_MIXi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *